top of page
PLANNING
LEVERING
NAAMGEVING
FOTOSHOOT OVERZICHT
UITRUSTING
LICHT
Gerechten/productfoto's
Hero-foto
Doen en niet doen
Airbnb_Logo_edited.png

Richtlijnen voor voedselfotografie

V 1.3 - 2023.08.29

OCUS LOGO

Thuisbezorgd verbindt consumenten en restaurants via hun wereldwijde online marktplaats voor het bezorgen van maaltijden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en het is in januari 2020 ontstaan door een fusie van twee van 's werelds meest succesvolle bezorgbedrijven voor voedsel: Takeaway.com l (opgericht in 2000 in Nederland) en Just Eat (opgericht in 2001 in Denemarken). Om de klanttevredenheid te verbeteren, werkt Thuisbezorgd.nl aan het verkrijgen van foto's van elk gerecht van hun partnerrestaurants.
Jouw doel is om klanten tevreden te stemmen door hen te helpen te begrijpen wat ze bestellen en hen zo een betere ervaring te bieden.

PLANNING

Houd er rekening mee dat als je hetzelfde restaurant voor meerdere klanten fotografeert, de foto's om juridische redenen verschillend moeten zijn.


De foto van de schotel/het product wordt bijgesneden tot de hoogte-breedteverhoudingen van 4:3 en 1:1. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is in de oorspronkelijke foto zodat de schotel met 1:1-verhouding niet wordt bijgesneden.


Hoe een fotoshoot te plannen


Als je voor het eerst een planning maakt en niet zeker bent van de juiste procedure, volg dan de instructies hier om ervoor te zorgen dat je het juiste protocol met de ondernemer volgt.

Door deze opdracht te aanvaarden, vertegenwoordig je OCUS in de ogen van onze cliënt. Wij rekenen erop dat je een hoog niveau van professionalisme aan de dag legt in je verdere interacties. De datum is door de contactpersoon ter plaatse aangevraagd. Verzet je afspraak niet en kom op het afgesproken tijdstip opdagen! De contactpersoon ter plaatse wacht op u.


⚠️ Opdrachten zijn niet allemaal hetzelfde. Controleer op het OCUS-platform het aantal afbeeldingen dat je moet maken en bevestig aan de ondernemer het aantal gerechten dat ze moeten bereiden.


⚠️ Fotografeer alleen de gerechten die momenteel op de kaart van het restaurant staan. Zie de menulink in de opdrachtbeschrijving.

LEVERING

Wanneer en hoe upload ik mijn afbeeldingenJe prioriteit is om uitstekende foto's te maken. Om consistentie in onze hele community te garanderen, verzorgt OCUS de postproductie intern. Respecteer de volgende vereisten om ervoor te zorgen dat we de beste resultaten aan onze klant kunnen leveren.


 • Bewerk je foto's niet (niet bijsnijden, niet bewerken).

 • Verwijder de metadata niet uit de bestanden.

 • Selecteer je beste foto's en stuur niet meer bestanden dan nodig.

 • Volg de naamgevingsconventie hieronder (maak tijdens de fotoshoot enkele aantekeningen om alle benodigde informatie te bewaren).⚠️ Als iets je niet toestaat om deze richtlijnen strikt te volgen tijdens de fotoshoot, moet je ons dit laten weten met een opmerking op je dashboard na je upload.

NAAMGEVING

Voor een juiste bestandsnaamgeving verwijzen we naar de link in het bedrijfsmenu die zichtbaar is op de opdrachtpagina. Open deze link tijdens de fotoshoot om de namen van de gerechten te valideren met de contactpersoon ter plaatse. De items die je fotografeert moeten exact dezelfde zijn die beschikbaar zullen zijn op de Thuisbezorgd-app, anders zal je opdracht niet gevalideerd worden.Hernoem je bestanden naar deze structuur:


 • Voor gerechten/productfoto's: Gerecht_naam.jpg

 • Voor Hero foto's: Hero.jpg


Voorbeelden:


 • Kaasburger_met_friet.jpg

 • Hero.jpg


Zorg ervoor dat je je bestanden in de juiste categorie uploadt en bevestig vervolgens wanneer je klaar bent met uploaden door te klikken op "Alle media verzenden" om de bestanden naar OCUS te sturen.


⚠️ Stuur je foto's voor middernacht op de dag van de fotoshoot.

⚠️ Bewaar je RAW-bestanden totdat je opdracht is gevalideerd.FOTOSHOOT OVERZICHT

Je doel is om aantrekkelijke foto's te maken die mensen enthousiast maken om eten te bestellen van het Thuisbezorgd-platform.


⚠️ Vergeet niet om je foto's altijd in RAW-formaat te maken, maar upload alleen JPG-bestanden naar het OCUS-platform. Als je ons vragen wit stellen, kun je de link onderaan deze pagina gebruiken om ons Helpcentrum te bezoeken, en we helpen je graag.UITRUSTING

Camera.png

Full frame of APS-C


Algemene instellingen:

 • ISO: 400 max

 • WB: 5700 K

Lens.png

35-90mm (full frame)


Algemene instellingen:

 • Diafragma: f/8 - f/11

Tripod.png