top of page
PLANLÆGNING
LEVERING
NAVNGIVNING
OVERSIGT OVER FOTOOPTAGELSE
UDSTYR
BELYSNING
Ret-/produktbilleder
Hero-foto
Hvad man må og ikke må
Airbnb_Logo_edited.png

Retningslinjer for fotografering af mad

V 1.2 - 2023.08.29

OCUS LOGO

Just Eat.dk forbinder forbrugere og restauranter gennem sin globale online markedsplads for madlevering. Hovedsædet er i Amsterdam, og det blev oprettet i januar 2020 ved at fusionere to af verdens mest succesfulde madleveringsvirksomheder: Takeaway.com (etableret i 2000 i Holland) og Just Eat (etableret i 2001 i Danmark). For at forbedre kundetilfredsheden arbejder Just Eat.dk på at skaffe billeder af hver eneste ret fra sine partnerrestauranter. Dit mål er at gøre kunderne gladere ved at hjælpe dem med at forstå, hvad de bestiller og med at få en bedre oplevelse generelt.

PLANLÆGNING

Bemærk, at hvis du fotograferer den samme restaurant for flere kunder, skal billederne være forskellige af juridiske årsager.


Fotoet af retten/produktet bliver beskåret til størrelsesforholdet 4:3 og 1:1. Sørg for tilstrækkelig negativ plads i det originale foto, så skålen i forholdet 1:1 ikke beskæres.


Sådan planlægger du en fotooptagelseHvis det er første gang du planlægger og du ikke er sikker på den korrekte procedure, så følg anvisningerne her for at sikre, at du følger den korrekte protokol med virksomhedsejeren.

Ved at acceptere denne opgave, vil du repræsentere OCUS i vores kundes øjne. Vi regner med at du demonstrerer et højt niveau af professionalisme i dine kommende interaktioner. Datoen er blevet anmodet om af kontaktpersonen på stedet. Du bedes ikke ændre datoen, men møde op til aftalen! Restaurantejeren vil vente på dig.⚠️ Ikke alle opgaver er ens. Tjek det antal billeder, du skal tage på OCUS-platformen, og bekræft antallet af retter de skal tilberede med virksomhedsejeren.


⚠️ Tag kun billeder af retter, der aktuelt er at finde på restaurantens menu. Der henvises til menulinket i opgavebeskrivelsen.

LEVERING

Hvornår og hvordan uploader jeg mine billeder?


Din prioritet er at tage fremragende billeder. For at sikre overensstemmelser på tværs af hele vores platforme håndterer OCUS efterbehandlingen internt. Overhold følgende krav for at sikre, at vi kan levere de bedste resultater til vores kunde. • Du må ikke redigere nogen af dine billeder (ingen beskæring, ingen redigering).

 • Fjern ikke metadata fra filerne.

 • Vælg dine bedste billeder, og send ikke flere filer end påkrævet.

 • Følg navngivningskonventionen nedenfor (tag noter under fotooptagelserne for at gemme alle de nødvendige oplysninger).


⚠️Hvis noget gør det umuligt for dig at følge disse strengt nødvendige retningslinjer, skal du give os besked med en kommentar på dit dashboard efter upload er afsluttet.

NAVNGIVNING

For at sikre nøjagtig navngivning af filen henvises der til linket til virksomhedsmenuen, som ses på opgavesiden. Åbn dette link under fotooptagelserne for at bekræfte navnene på retterne med kontaktpersonen på stedet. De emner, du fotograferer, skal være de samme, som vil være tilgængelige på appen Just Eat.dk, i modsat fald vil din opgave ikke blive godkendt.


Omdøb dine filer efter denne struktur:


 • For billeder af retter/produkter: Ret_navn.jpeg

 • For Hero-billeder: Hero.jpg


Eksempler:


 • Cheeseburger_med_pomfritter.jpg

 • Hero.jpg


Sørg for at uploade dine filer til den korrekte kategori, og bekræft når du er færdig med uploading ved at klikke på ""Send alle medier"" for at sende filerne til OCUS.


⚠️ Send dine billeder før midnat på dagen for fotooptagelsen. ️

⚠️ Gem dine RAW-filer, indtil din opgave er godkendt.OVERSIGT OVER FOTOOPTAGELSE

Dit mål er at tage fristende billeder, der gør folk ivrige efter at bestille mad fra Just Eat-platformen.


⚠️ Husk altid at tage dine billeder i RAW-format, men upload kun JPG-filer til OCUS-platformen. Hvis du har brug for at stille os spørgsmål, kan du bruge linket nederst på denne side til at besøge vores Hjælpecenter, og vi vil med glæde hjælpe dig.
UDSTYR

Camera.png

Hele billeder eller APS-C


Generelle indstillinger:

 • ISO: 400 maks.

 • WB: 5700 K

Lens.png

35-90 mm (helt billede)


Generelle indstillinger:

 • Blænde: f/8 - f/11

Tripod.png