top of page
ПЛАНИРАНЕ
ДОСТАВКА
ИМЕНУВАНЕ
ПРЕГЛЕД НА ФОТОСЕСИЯТА
ОБОРУДВАНЕ
ОСВЕТЛЕНИЕ
Снимки на ястията / продуктите
Снимка на героя
Какво да правите и какво да не правите
Airbnb_Logo_edited.png

Указания за фотография на храни

V 1.2 - 2023.08.17

OCUS LOGO

Takeaway свързва потребителите и ресторантите чрез своя глобален онлайн пазар за доставка на храна. Със седалище в Амстердам, тя е създадена през януари 2020 г. чрез сливане на две от най-успешните фирми за доставка на храна в света: Takeaway.com (основана през 2000 г. в Холандия) и Just Eat (основана през 2001 г. в Дания). За да подобри удовлетвореността на клиентите, Takeaway работи по получаването на снимки на всяко ястие от своите партньорски ресторанти.
Вашата цел е да направите клиентите по-щастливи, като им помогнете да разберат какво поръчват и да имат по-добро преживяване като цяло.

ПЛАНИРАНЕ

Моля, имайте предвид, че ако снимате един и същ ресторант за няколко клиенти, снимките трябва да са различни по правни причини.


Снимката на Ястието/Продукта ще бъда изрязана до съотношение 4:3 и 1:1. Уверете се, че има достатъчно негативно пространство в оригиналната снимка, така че съотношението 1:1 да не изреже ястието.


Как да планирате фотосесияАко за първи път планирате фотосесия и не сте сигурни за правилния процес, моля, следвайте инструкциите тук, за да сте сигурни, че следвате правилния протокол със собственика на бизнеса.


Като приемете това задание, вие ще представлявате OCUS пред нашия клиент. Разчитаме, че ще демонстрирате високо ниво на професионализъм в предстоящите си взаимоотношения. Датата е заявена от лицето за контакт на място. Моля, не пренасрочвайте срещата и се явете на нея! Собственикът на ресторанта ще ви чака.


⚠️ Задачите не са едни и същи. Моля, проверете в платформата на OCUS броя на снимките, които трябва да направите и потвърдете на собственика на бизнеса, броя на ястията, които трябва да подготви.


⚠️ Моля, снимайте само ястията, които се предлагат в момента в менюто на ресторанта. Вижте връзката към менюто, предоставена в описанието на задачата.


ДОСТАВКА

Кога и как да качвам изображенията си


Вашият приоритет е да направите отлични снимки. За да се гарантира последователност в цялата ни общност, OCUS се занимава вътрешно с постпродукцията. Моля, спазвайте следните изисквания, за да сме сигурни, че можем да доставим най-добрите резултати на нашия клиент.


 • Не редактирайте нито една от снимките си (без изрязване, без редактиране).

 • Не отстранявайте метаданните от файловете.

 • Изберете най-добрите си снимки и не изпращайте повече файлове, отколкото е необходимо.

 • Следвайте правилата за именуване по-долу (водете си бележки по време на фотосесията, за да запазите цялата необходима информация).⚠️ Ако нещо не ви позволява да следвате стриктно тези насоки по време на фотосесията, трябва да ни уведомите с коментар на таблото за управление след качването.

ИМЕНУВАНЕ

За да се гарантира точното именуване на файла, вижте връзката за бизнес менюто, видима на страницата на заданието. Отворете тази връзка по време на фотосесията, за да потвърдите имената на ястията с контакта на място. Елементите, които снимате, трябва да са точно същите, които ще бъдат налични в приложението Takeaway, в противен случай задачата ви няма да бъде потвърдена.


Моля, преименувайте файловете си, като следвате следната структура:


 • За снимки на ястия/продукти: Dish_name.jpg

 • За снимки на герои: Hero.jpg


Примери:


 • Cheeseburger_with_fries.jpg

 • Hero.jpg


Моля, уверете се, че качвате файловете си в правилната категория и след това потвърдете, когато приключите процеса на качване, като кликнете върху "Send all media" (изпращане на всички материали), за да изпратите файловете на OCUS.


⚠️ Изпратете снимките си преди полунощ в деня на фотосесията.

⚠️Запазете RAW файлове, докато задачата ви бъде потвърдена.

ПРЕГЛЕД НА ФОТОСЕСИЯТА

Вашата цел е да направите примамливи снимки, които да накарат хората да искат да поръчат храна от платформата на Takeaway.


⚠️ Не забравяйте винаги да снимате снимките си във формат RAW, но да качвате само JPG файлове в платформата на OCUS. Ако искате да ни зададете някакви въпроси, можете да използвате връзката в долната част на тази страница, за да посетите нашия Помощен център и ще се радваме да ви помогнем.

ОБОРУДВАНЕ

Camera.png

Пълна рамка или APS-C


Общи настройки:

 • ISO: 400 max

 • WB: 5700 K

Lens.png

35-90 мм (пълна рамка)


Общи настройки:

 • Апертура: f/8 - f/11

Tripod.png