top of page
ÜTEMEZÉS
LEADÁS
ELNEVEZÉS
A FOTÓZÁS ÁTTEKINTÉSE
FELSZERELÉS
MEGVILÁGÍTÁS
Egy termék
Termékkompozíció
Airbnb_Logo_edited.png

Termékfotós fotózás foodpanda kereskedőknek

V 1.1 -2021.12.02

OCUS LOGO

A foodpanda merchant egy étterem-beszállítói hálózat, amely a foodpanda partneréttermei számára jött létre, akik a mindennapos ételrendelésben állnak vevőink rendelkezésére. Most már nemcsak ételt lehet egyszerűen rendelni otthonra, hanem éttermeink tulajdonosai vagy szakácsai is megrendelhetik a merchant platformról az olyan alapanyagokat, mint a hús, a zöldségek vagy a csomagolóanyagok.
Küldetésünk, hogy olyan felületet biztosítsunk éttermeink számára, ahol minden szükséges dolgot megrendelhetnek, és ahol kiváló minőségű termékek széles választékát nyújthatjuk nekik kedvező áron.

ÜTEMEZÉS


KAPCSOLATFELVÉTEL


Ha először lépsz kapcsolatba üzlet és bizonytalan vagy a folyamat helyességét illetően, kkérjük, hogy kövesd az itt található instrukciókat, hogy a megfelelő protokoll szerint kommunikálj a vállalkozások tulajdonosaival.

A megbízás elfogadásával az OCUS-t fogod képviselni az ügyfél előtt. Számítunk rá, hogy megfelelő professzionalitással fogod kezelni az ügyet!

LEADÁS


Mikor és hogyan töltsem fel a képeimet

A legfontosabb feladatod az, hogy kiváló fényképeket készíts. A következetesség biztosítása érdekében az OCUS az utómunkálatokat házon belül kezeli. Kérjük, tartsd tiszteletben az alábbi követelményeket, hogy ügyfelünknek a legjobb végeredményt biztosítsuk.


- Ne szerkeszd a képeidet (ne vágd, ne szerkeszd).

- Ne töröld a metaadatokat.

- Válaszd ki a legjobb felvételeidet, és ne küldj a kértnél több fájlt.

- Kövesd az alábbi elnevezési követelményeket (jegyzetelj a fotózás alatt, hogy megmaradjon minden szükséges információ).

ELNEVEZÉS

Termékképek: termék_neve.jpg

Hero kép: Hero.jpg


A terméklista mellékletként vagy hivatkozásként is elérhető lehet az irányítópult megjegyzéseinél. Ha nem találod a listát, a helyszíni kapcsolattartód biztosítja majd a lefotózni kívánt tételeket.


Ha a termék nevében nem latin betűk (pl. magyar stb.) is szerepelnek, kérjük, hagyd változatlan formában. Ne használj helyettük latin betűket.

- Ügyelj arra, hogy a megfelelő kategóriába töltsd fel a médiatartalmat.

- Ne felejtsd el jóváhagyni a megbízást a fájlok feltöltése után.


/!\ A képeket a fotózás napján, éjfél előtt küldd el.

/!\ Őrizd meg a RAW-fájlokat a megbízás jóváhagyásáig.

A FOTÓZÁS ÁTTEKINTÉSE

Az együttműködés célja professzionális tartalom biztosítása, amelyet a webes kommunikációjuk során használnak majd.


⭐️ A te feladatod az, hogy minden olyan terméket bemutass, amely a foodpanda felületén megjelenik a rendelés során. Kérjük, körültekintően olvasd el és tartsd be ezeket az irányelveket, és ügyelj az alábbiakra:

- Kelts pozitív benyomást az üzletről.

- A termékeket az értékesítési formájukban jelenítsd meg.


CSOMAGOK

A megbízási csomagod részleteit az irányítópulton vagy az OCUS e-mailes értesítések között találod. Ez mutatja az általad lefotózandó termékek számát (termékenként 1 fénykép). Javasoljuk, hogy készíts néhány plusz képet a megbízásban szereplőhöz képest, így biztosra mehetsz és elkerülheted az ismételt fotózást (a plusz képeket őrizd meg addig, amíg a megbízásodat 100%-osan jóvá nem hagyták). Azonban NE töltsd fel őket a megbízáshoz.


FŐBB TUDNIVALÓK

1. Képek száma: a lefotózandó tételek meghatározásához kövesd a terméklistát. Termékenként (SKU) 1 fényképet kell készíteni (elölnézet) + egy termékkompozíciót.

2. Vedd figyelembe a kompozíció korlátait, helyezd középre a termékeket: a fotón nem szerepelhetnek olyan elemek, amelyek nem részei a terméklistának, és amelyek nem kerülnek az ügyfélhez (mint például a kellékek).

3. Háttér: tiszta fehér háttér.

4. Megvilágítás: külső megvilágítás + softbox (mini stúdió).

5. Szög: a legtöbb termék esetében a sík látószög (0°) vagy a felülnézeti szög (90°) a legmegfelelőbb választás.


Pontosan tudjuk, hogy minden fotózásnál felmerülhetnek váratlan helyzetek, ezért kérjük, dönts belátásod szerint, és adj hozzá megjegyzést a feltöltésnél, hogy tudasd velünk, milyen kihívásokkal kellett szembenézned a fotózás során.


Az alábbi lista a fotózás során készített összes fotót tartalmazza.

FELSZERELÉS

Camera.png

KAMERA APS-C / Full-frame

Általános beállítások:

  • Max. ISO 400

Lens.png

35-80mm (full frame)

Általános beállítások:

  • f/8 - f/16


Tripod.png