top of page
ÜTEMEZÉS
SZÁLLÍTÁS
ELNEVEZÉS
FOTÓZÁS ÁTTEKINTÉSE
FELSZERELÉS
VILÁGÍTÁS
Egy fogás
Ételkompozíció Listing és Hero esetén
Étel kompozíció a HERO képhez
KERÜLD A FOTÓZÁS SORÁN
Airbnb_Logo_edited.png

Foodora Éttermi fotózás

V 1.5 - 2022.03.04

OCUS LOGO

A Foodora egy ételkiszállítási piactér. A szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyi éttermek közül válasszanak és rendeléseket adjanak le mobilalkalmazásain és weboldalain keresztül.

A Foodora küldetése: Mindig fantasztikus megrendelési élményt nyújt a felhasználók, a partnerek és a futárok számára is. Ez azt jelenti, hogy nem csak kiszállítunk, hanem elhozunk, és mindig megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy az élménye emlékezetes legyen. És ez azt jelenti, hogy ezeket az ízletes fogásokat mindennap élvezheti: a vibráló salátáktól az egészséges irodai ebédekhez, a kényeztető családi pizzákon át a friss sushiig egy romantikus este során. Bármit kívánsz, mi segítünk!"

ÜTEMEZÉS


Hogyan ütemezhetsz egy fotózást


⚠️ Ha először végez ütemezést, és nem biztos a helyes eljárásban, kérjük, kövesse ezeket az utasításokat, hogy biztosítsa a helyes protokoll követését a cégtulajdonossal.

A megbízás elfogadásával ügyfelünk szemében a Foodora & OCUS képviselőjévé válik. Számítunk arra, hogy magas szintű szakmai felkészültségről teszel tanúságot a jövőben. Ha egy fotózásra már van időpontod, kérjük, tartsd tiszteletben ezt az időpontot, és csak akkor jelölj ki magad a fotózásra, ha ebben az időpontban rendelkezésre állsz.


A feladatok nem egyformák. Kérjük, látogass el az OCUS platformra, és ellenőrizd, hogy milyen fotókra van szükség.

SZÁLLÍTÁS

Mikor és hogyan tölthetem fel a fotóimat


A legfontosabb a kiváló fotók készítése. A következetesség érdekében az OCUS az utófeldolgozási munkát házon belül végzi el. Kérjük, tartsd tiszteletben az alábbi követelményeket, hogy ügyfeleink számára a legjobb eredményt tudjuk biztosítani.


- Ne szerkeszd a képeidet (se vágás, se szerkesztés).

- Ne töröld a metaadatokat.

- Válaszd ki a legjobb felvételeket, és ne küldj több fájlt, mint amennyi szükséges.

- Kövesd az alábbi elnevezési szabályt (készíts jegyzeteket a fotózás alatt, hogy minden szükséges információ meglegyen).

ELNEVEZÉS

Nevezd el a fájlokat a következő szerkezet szerint:

DishName.jpg

Listing.jpg

Hero.jpg


Példa a kép átnevezésére:

Cheeseburger.jpg

Listing.jpg

Hero.jpg


- Győződj meg arról, hogy a megfelelő kategóriába töltötted fel a médiát.

- Ne felejtsd el érvényesíteni a feladatot a fájlok feltöltése után.

/!\ Küldd el a fotókat a fotózás napján, még éjfél előtt.

/!\ Őrizd meg a RAW fájlokat, amíg a feladatot érvényesítik.

FOTÓZÁS ÁTTEKINTÉSE

A feladatod, hogy olyan szemet gyönyörködtető fotókat készíts, amelyek az embereket arra késztetik, hogy szívesen rendeljenek ételt és termékeket a Foodora oldalán. Olvasd el és kövesd ezeket az iránymutatásokat, és győződj meg arról, hogy:

- Kiemelted az éttermet.

- Az ételek kívánatos módon vannak feltüntetve.


Ne habozz ellátogatni a Súgóközpontunkba, hogy választ kapj az esetlegesen felmerülő kérdésekre, és szükség esetén kattints a "Kapcsolatfelvétel!" gombra (az útmutató végén), hogy üzenetet küldj nekünk.

Ha az étterem nem biztosítja a teljes ételmennyiséget, az önálló felvételek és a kompozíciók készítéséhez az ételek 80%-a szükséges.


Az alábbi lista felsorolja az összes fényképet, amelyeket a fotózás során el kell készíteni.


Ha az iránymutatás szerint végzett munka terén bármilyen nehézségbe ütközöl, ami nem tisztázható az étteremmel, kérjük, mindig vedd fel a kapcsolatot telefonon az étterem Foodora ügyfélkapcsolati vezetőjével! A feladat megjegyzések részében a Foodora mindig megad egy elérhetőségi számot az OCUS platformon.FELSZERELÉS

Camera.png

Teljes keret vagy APS-C


Általános beállítások:

  • ISO 400 max

Lens.png

50-100mm (teljes keret)


Általános beállítások:

  • Rekesz: f/11 - f/16

Tripod.png